Karolina de Pomian

Heminredning - Livsstil - Recept-Livet efter GBP

Soppa!

Kategori: Livsstil

Förra helgen hade grannarna tvärsöver vägen dragit ihop en middagskväll med några andra grannar. Alla är mellan 27-30 år så det är verkligen super kul att det är så mycket ungt i kvarteret. Iaf, alla hade med sig en rätt och vi fick i uppdrag att ta med förrätt.

Jag gjorde en jordärtskockssoppa med rostad Parma och timjan. Den soppan var så himla god att jag måste lägga ut receptet.

Ingredienser

 4
handle

  • 500 g jordärtskockor
  • 3 potatisar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 1/2 l vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 3 dl vispgrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 8 - 10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak

Parmachips

  • 4 skivor parmaskinka

Så här gör du

  1. Skala jordärtskockorna och potatisen. Skär i bitar. Finhacka vitlöken.
  2. Fräs ingredienserna med smör i en tjockbottnad kastrull.

  3. Häll över vinet och låt det koka ihop i en minut. Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna. Rör om. Låt detta koka i 15 minuter, tills allt är mjukt.

  4. Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav. Rör i grädden och värm. Smaka av med salt och peppar.

  5. Parmachips: Gör gärna parmachipsen i förväg. Om de går sönder kan du bryta dem i bitar och dekorera soppan med dessa. Lägg skivor av parmaskinka på en bakplåtspapperklädd plåt och torka i ugnen, 150°C, i ca 5 minuter. Låt svalna på papper
    .




Kommentarer


Kommentera inlägget här: