Grillad potatis med parmesankyckling och tomatsky
Kategori: Recept
Idag är en braa dag för jag har lagat en rätt som jag fantiserat ihop under veckan. Den som väntar på nått gott :)
Jag gjorde grillad potatis med parmesankyckling och tomatsky. Jag gjorde såhär;
Potatisen
Skar upp potatisarna i 4 delar/var. La ut på en plåt m rikligt med olivolja. Mortlade havregryn och strödde över tillsammans med flingsalt, oregano, citronskal, lökpulver, peppar, honung. In i ugnen på 175grader. Öppna ca var 10 min och rör om. Innan potatisen är helt klar, strö över lite mortlad havregryn och öka ugnen till 200grader så att potatisen får lite yta. Ta ut och pressa lite citronsaft över vid omrörning.
Tomatsky
Värm upp lite olja i en panna. Fräs på hackad chili, vitlök, scharlottenlök. Häll på lite vitt vin och ca en ask körsbärstomater. Krydda m salt, peppar, ett stänk vinäger, lite honung (såpass att balansen sött/surt/salt är bra). Låt stå och puttra ett bra tag, tills dess att såsen inte är för rinnigt. Sila av och kasta lök&tomaten.
Kyckling
Jag la kycklinginnerfiléerna i en marinad (valfritt efter smak) några timmar innan tillagning. Stekte på den för att få lite yta innan jag la den i en form. Strödde över ströbröd, flingsalt, rivet citronskal, riven vällagrad parmesan. Ströbrödet och parmesanen ströddes över i två omgångar så att kycklingen fick lite panering. In i ugnen tills den är genomstekt.
Det blev otrooooligt gott. God kombo med citronskalet och osten.

